Chérif Chekatt, atentatorul din Strasbourg a fost ucis

Sursa foto: bbc.com
Sursa foto: bbc.comata

Chérif Chekatt, suspectat într-un atac mortal pe o piață de Crăciun de la Strasbourg,  a fost ucis pe rue du Lazaret, în cartierul Neudorf al orașului după o operațiune de contra terorism lansată joi seara, potrivit mai multor surse de poliție franceză, anunță publicație ,,The Independent”.

Potrivit ,,France Info”, suspectul atacului de la Strasbourg de marți noaptea, din centrul orașului, s-a refugiat într-un depozit situat în Plaine-des-Bouchers, în districtul Meinau, nu departe de Neudorf, sector unde a fost văzut ultima dată după atac. Tânărul de 29 de ani, principalul suspect în atentatul de la Strasbourg, era căutat de peste 350 de polițiști încă de marți seară, de când acesta a deschis foc asupra unor turiști din piață, omorând trei persoane și rănind alte 13.

Chérif Chekatt, născut în Strasbourg din părinți de origine magrebiană, fusese inclus încă din 2016 pe celebrele Liste S care cuprind cetățenii francezi radicalizați. Potrivit publicației ,,Le Figaro”, serviciul secret francez DGSI l-ar fi remarcat în închisoare din cauza faptelor violente și a prozelitismului religios.

Știri despre: ,