Cristi Valentin Misăilă: Fie ca românii să fie de-a pururi uniți!

Suntem mândri că Focșaniul, odată oraș de graniță, este astăzi Oraș al Unirii, la fel de mândri cum suntem și de faptul că Unirea Principatelor Române este atât de legat de numele orașului nostru!
✅Astăzi, la Focșani este un moment special pentru că îi avem alături pe frații noștri de la Chișinău. Alături de noi se află și Excelența Sa, Doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România, un aliat de nădejde al României atât la momentul 1859, cât și în Primul Război Mondial dar și în prezent!
✅Unirea Principatelor de la 24 ianuarie 1859 a fost, fără doar și poate, piatra de temelie a României de astăzi, membră a Uniunii Europene și NATO.
✅A fost un act care s-a săvârșit cu multă diplomație! A fost un moment în care oamenii politici s-au pus în slujba idealului de unitate națională și, cu hotărâre, au croit singuri destinul naţiunii române, un destin care avea să se desăvârșească mai apoi la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia!
✅Ca și în urmă cu 164 ani, contextul politic internațional este unul dificil!
Lumea a fost marcată de pandemia COVID 19, iar acum criza energetică și războiul din Ucraina reprezintă noile amenințări din regiune.
✅Totuși, este important de subliniat faptul că în acest moment România beneficiază de garanțiile oferite de apartenența sa la NATO, dar și de faptul că pe plan intern există o puternică stabilitate politică, fapt care poate asigura României calea către modernizare şi dezvoltare!
✅Pentru noi, cei care ne aflăm astăzi la granița dintre Moldova și Țara Românească, este o bucurie să vedem că după zeci de ani în care s-au făcut planuri și proiecte, Autostrada Moldovei se construiește!
✅Ce semnal de unitate poate fi mai adevărat decât faptul că cele două provincii surori vor fi unite și de autostradă! Iată că de fiecare dată când a existat unitate, românii au reușit!
✅Poate că acest exemplu al unității ar trebui să îi inspire și pe toți colegii din administrația locală în demersul nostru de a construi un viitor mai bun pentru focșăneni!
✅Să nu uităm că la Focșani a funcționat Comisia Centrală care a primit dificila sarcină de unificare a legislației celor două Principate, precum și elaborarea de legi comune.
✅Aici, la Focșani, în Orașul Unirii au fost discutate aproximativ 60 de proiecte legislative și un proiect de Constituție.
✅Dacă înaintașii noștrii au putut face aici, la Focșani toate aceste lucruri, dacă au decis ”ca legile să fie tari” de ce nu am putea și noi să găsim cele mai bune căi prin care să dăm mână cu mână!?
✅Să dăm mână cu mână nu doar astăzi, aici, în Piața Unirii când ne vom prinde în Hora Unirii ci în fiecare zi, atunci când problemele cu care ne confruntăm necesită soluții și nu confruntare.
✅Istoria ne-a arătat că doar uniți am reușit și am convingerea că doar împreună vom reuşi şi acum!
Avem o datorie de onoare fata de strămoși, un angajament față de generațiile actuale și mai ales o obligație față de urmașii noștri căci ”unirea, națiunea a făcut-o!”.
✅Fie ca românii să fie de-a pururi uniți!
✅La mulți ani, România!
✅La mulți ani, dragi români
✅La mulți ani, Focșani!
✅La mulți ani, dragi focșăneni!
Știri despre: