Eroii ”Bătăliei Crăciunului”, comemorați de autoritățile vrâncene

Prefectul județului Vrancea, Sorin Hornea a participat joi, la manifestările de comemorare organizate în onoarea eroilor căzuţi în ceea ce istoria a numit “Bătălia Crăciunului” (Primul Război Mondial 22-27 decembrie 1916) care a avut loc pe Valea Râmnicului. Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918 a fost organizat de către Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea, Instituţia Prefectului Judeţul Vrancea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

„Eroii români care au căzut în crâncenile bătălii care au avut loc pe aceste meleaguri în Bătălia Crăciunului din Primul Război Mondial, sunt aceia care, prin sacrificiul lor au făcut posibilă victoria de la Mărășești-Mărăști-Oituz și Marea Unire de la 1918.  Mulți dintre acești eroi au fost oameni ai acestor locuri, iar tăria lor de caracter, hotărârea şi dragostea de neam au contribuit la transformarea unei situații militare dificile în ceea ce avea să devină cea mai mare victorie de arme a neamului românesc. Soldații care s-au sacrificat aici, pe aceste dealuri, au dat timpul necesar pregătirii bătăliilor de la Mărășești, Mărăști, Oituz când românii au spus „PE AICI NU SE TRECE“.

Ei au fost cei care ne-au arătat că sacrificiul a fost singura cale de împlinire a idealului național, o Românie unită. Cei 168 de brazi plantați în memoria lor la Poienița și salba de evenimente Vrancea Eroică organizate în cinstea Centenarului Marii Uniri din 1918 de către autoritățile publice județene, au arătat că știm să ne onorăm eroii așa cum se cuvine, asezându-i la loc de cinste în inimile noastre și în cărțile de istorie. La 102 ani de la Bătălia Crăciunului, le mulțumim și le promitem că nu-i vom uita niciodată! CINSTE LOR!“, a fost mesajul prefectului județului Vrancea, Sorin Hornea.

Știri despre: ,