Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu a sărbătorit 72 de ani de existență

Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu a sărbătorit vineri, 18 ianuarie, 72 de ani de existență. La festivitatea găzduită cu acest prilej de Casa de Cultură Mihai Eminescu, primarul Iulian Nica a participat ca invitat, alături de elevi și cadre didactice, absolvenți și profesori pensionari. „Sunt onorat să împart cu dumneavoastră emoțiile acestei sărbători! Este un moment deosebit, în care aniversăm 72 de ani de existență ai Liceului Teoretic «Ioan Slavici», 72 de ani de performanțe care au ridicat, continuu, ștacheta calității, conferindu-i acestei instituții de învățământ prestigiul și respectul de care se bucură astăzi!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Șeful administrației locale a felicitat elevii și profesorii, mulțumindu-le pentru activitatea lor și pentru rezultatele obținute de-a lungul timpului. „Dragi elevi, trebuie să fiți mândri că învățați într-un liceu de tradiție, de pe băncile căruia au plecat oameni de valoare, ce au înnobilat comunitatea noastră cu realizări deosebite în domeniile lor de activitate! Trebuie să vă bucurați că aveți un liceu modern, că sunteți îndrumați de profesori care investesc în voi nu doar informații, ci mai ales mult suflet și au încredere că vă veți împlini visurile! Viitorul sunteți voi, însă de fiecare dintre noi – profesori, părinți, autorități locale – depinde cum veți înțelege și cum veți primi responsabilitățile care vă revin! Dragi profesori, vă mulțumesc și vă prețuiesc pentru profesionalism! Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și pentru rezultatele obținute de elevi! La ceas aniversar, vă doresc, tuturor, multă sănătate, putere de muncă, determinare și curaj! Ca întotdeauna, vă urez să vă ridicați și să vă mențineți la înălțimea reunumelui pe care îl are ocrotitorul spiritual al acestui liceu – marele scriitor Ioan Slavici! La mulți ani!“, le-a urat sărbătoriților primarul Iulian Nica.

Cuvinte frumoase, la aniversare, pentru elevii liceului păncean a avut și inspectorul școlar general adjunct, Aurel Șelaru. „Să aveți putere să ajungeți unde vă doriți! Odată ajunși acolo, să fiți mândri că sunteți pănceni, să fiți mândri că sunteți vrânceni și să fiți mândri că sunteți români! La mulți ani, sănătate și gânduri frumoase!“, le-a spus elevilor Aurel Șelaru. Inspectorul școlar de specialitate Aurora Lefter a afirmat că sărbătoarea liceului este atât sărbătoarea comunității locale, cât și cea a învățământului vrâncean.

Cu siguranță, realizările dumneavoastră, ale celor de la Liceul Teoretic «Ioan Slavici» s-au văzut în timp, prin elevii pe care i-ați avut, prin rezultatele frumoase, nu numai la concursurile școlare, cât și la examenele de Bacalaureat. Dragi elevi, mă adresez vouă în primul rând: continuați să urcați! Știu că fiecare pas este foarte greu dar, cu siguranță, atunci când veți ajunge sus, totul se va vedea foarte frumos, iar satisfacțiile vor fi pe măsură! Dumneavoastră, cadrelor didactice, trebuie să vă mulțumesc pentru determinare, pentru profesionalism, pentru tot sufletul pe care l-ați pus și îl puneți, în continuare, în slujba învățământului păncean deoarece, fără suflet, nu există profesia de cadru didactic. Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulțumim domnului primar, Iulian Nica, pentru școala minunată pe care o aveți – o școală de elită, cu dotări materiale de excepție, pe care nu multe școli din județul Vrancea le au! La mulți ani și să deveniți ceea ce vă doriți!“, a declarat Aurora Lefter.

Directorul Andrei Igor Manovici a oferit primarului Iulian Nica o Diplomă de excelență pentru investițiile majore realizate în domeniul educației, modernizarea Liceului Teoretic Ioan Slavici și sprijinul adus desfășurării activității educative a instituției. Aniversarea liceului a prilejuit și reîntâlnirea cu patru absolvenți din promoții diferite: Daniel Mocanu, Diana Sandu Goga, Andra Popa Dascălu și Ana Maria Bălan. Fiecare a împărtășit actualilor elevi din experiența lor, dobândită în anii care au urmat examenului de Bacalaureat, îndemnându-i să aibă încredere în forțele proprii pentru a-și împlini dorințele.

În cadrul festivității, echipa redacțională, coordonată de profesorii Elena și Andrei Igor Manovici, a prezentat celor de față și numărul 15, în format tipărit, al Revistei ACTUALIS, editat cu sprijinul primarului Iulian Nica. Un moment special i-a fost dedicat profesoarei Maricica Apreutesei, căreia conducerea liceului i-a oferit o Diplomă de excelență pentru contribuția majoră la obținerea titulaturii de Școală e-Twinning pentru Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu. „Nu este un premiu personal, este un premiu pe care școala l-a obținut, pentru că s-a muncit mult! Este un premiu pe doi ani, 2018-2019, sper să depunem în continuare proiecte și să permanentizăm acest titlu, ținând cont că și anul acesta avem șase proiecte în derulare. Sunt implicați atât elevii mici, cât și cei mari! Vă mulțumesc mult! La mulți ani, LIS!“, a spus profesoara Maricica Apreutesei. Festivitatea consacrată Zilei Liceului Teoretic Ioan Slavici a inclus și următorul program artistic:

  • Moment omagial: Eminescu, aproape de noi – susținut de Alexia Huzum-Șerban, Ovidiu Merlan, Andrei Coroiu, Denisa Voicu, Alexandra Ghimpu, Crina Isac, Bianca-Elena Brînză, Karla-Georgiana Bucătaru, Ana-Maria Cornici, Maria-Rebeca Cristian, Lavinia-Giorgia Popa, Robert-Andrei Gălățanu, Albert Șerban, Gabriel Ploșniță;
  • Dramatizare Moara cu Noroc (fragment), de Ioan Slavici – Trupa de Teatru Protha: Marta Găuroiu, Crina Isac, George Cristea, Crucianu Eduard, Ionuț Popa, Drăgan Ștefan, Alban Bogdan și Robert Grigoraș;
  • Cât de departe (melodie) – Denisa Radu, clasa a XI-a E;
  • Momente muzicale la pian – Andrei Pănescu, clasa a VIII-a și Denisa Geru, clasa a XI-a D;
  • Dans: Diana Țârlea și Sebastian Crucianu, clasa a IX-a A;
  • Vreau să am steaua mea (melodie) – Alexia Huzum, Denisa Radu și Gabriel Ploșniță.

Surpriza programului artistic a fost oferită de profesorii Cosmin Dragomir, Marian Luca și directorul Andrei Igor Manovici, care au interpretat pentru cei prezenți două cântece din repertoriul formațiilor The Beatles și Compact. Imnul liceului, intonat de gazde și invitați, a încheiat festivitatea împlinirii a 72 de ani de la înființarea instutuției de învățământ păncene.

Tot vineri, 18 ianuarie 2019, primarul Iulian Nica a participat, alături de elevi și profesori, și la slujba de pomenire, oficiată la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel, în memoria scriitorului Ioan Slavici, cu prilejul împlinirii a 171 de la naștere. Cu aceeași ocazie, a fost depusă și o coroană de flori la mormântul scriitorului. Momentul comemorativ a fost organizat și coordonat de profesoarele Liliana Popa, Anca Drilea, Adriana Ifrim și Cristina Istrate.

Știri despre: ,