Primarul Misăilă a cerut măsuri speciale pentru accesibilizarea trecerilor de pietoni constructorilor care lucrează în Focșani!

Primarul Cristi Valentin Misăilă a solicitat suplimentarea numărului de muncitori care lucrează pe șantierele din Municipiul Focșani în cadrul proiectelor de resistematizare, iluminat public, management trafic finanțate cu fonduri europene.
✅Solicitarea a fost făcută, astăzi, în cadrul ședinței de lucru la care au participat constructorii implicați în aceste proiecte și în care a fost analizat stadiul lucrărilor pe fiecare stradă unde sunt investiții în derulare.
✅Au fost analizate problemele apărute în executarea lucrărilor și s-a dispus remedierea deficiențelor constatate la verificările în teren.
Un exemplu este realizarea de accesibilizări la toate trecerile de pietoni astfel încât să fie facilitat accesul persoanelor cu dizabilități.
✅Primarul Cristi Valentin Misăilă le-a solicitat constructorilor să intervină cu lucrări de profilare la străzile care urmează să fie asfaltate și să asigure accesibilizarea la punctele de legătură cu străzile aflate în lucru astfel încât să fie redus disconfortul șoferilor.
✅A fost solicitată modificarea amplasamentului propus pentru câteva stații de autobuz, cum este cazul pe strada Cuza Vodă, la Colegiul Național „Al. I. Cuza” sau la Centrul Comercial ENET.
✅Primarul Cristi Valentin Misăilă le-a cerut constructorilor să fie păstrate două benzi pe sens la ieșirea din Focșani către cartierul Mândrești, intersecția Calea Munteniei cu DN 23, o zonă foarte aglomerată și care va asigura accesul către punctul de încărcare/descărcare a viitoarei autostrăzi A7.
✅În cadrul ședinței au fost prezentate propunerile de lucrări care vor fi derulate în perioada următoare pe mai multe străzi din Municipiul Focșani.
Astfel, vor fi continuate lucrările pe strada Longinescu și, în funcție de condițiile meteo, va fi demarată asfaltarea trotuarelor pe strada Anghel Saligny.
✅Au fost analizate și soluțiile tehnice pentru sensurile giratorii care urmează să fie realizate la intrarea în Focșani dintre Golești, intersecția Calea Munteniei cu Bulevardul București și la intersecția strada Revoluției cu Calea Munteniei. De asemenea, constructorul care răspunde de reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat în Municipiul Focșani va începe să lucreze pe strada Cuza Vodă, Bd. Unirii.
✅Primăria Municipiului Focșani trebuie să finalizeze în acest an cel mai ambițios program de resistematizare urbană din ultimii 30 ani.
✅Proiectul, demarat în 2020, este finanțat din fonduri europene și, odată finalizat, va însemna implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare, resistematizarea infrastructurii de transport, modernizarea transportului public, dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor și implementarea unui sistem de bike-sharing, dar și reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Focșani.