Ziua Națională a României, sărbătorită în Vrancea

Primul ministru Viorica Dăncilă și președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, au participat astăzi la Mausoleul Eroilor de la Mărășești la un Te Deum oficiat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Evenimentul a debutat cu interpretarea la violoncel a unui fragment din Suita nr. 3 de Bach, după care a avut loc oficierea slujbei religioase de către către Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei și un sobor format din 7 preoți. După acest moment Primul ministru Viorica Dăncilă și președintele UNCJR, Marian Oprișan au depus la catafalcul generalului Eremia Grigorescu câte o jerbă de flori cu mesajul „Onoare și Patrie“.

Evenimentul a fost încheiat de către artista Paula Seling care a intonat Imnul Național. Pe tot parcursul ceremoniei la Mausoleul Mărășești a fost asigurată gardă de către Garnizoana Focșani. Eroii Marelui Război de Reîntregire a Neamului au fost onorați astăzi în tot județul Vrancea, slujbe de pomenire fiind oficiate la Mausoleul Eroilor de la Soveja (ora 9.00 ), la Mausoleul Eroilor de la Mărăști (ora 11.00) și la cel din municipiul Focșani (ora 13.00).