Activităţi cultural-educative şi un nou serviciu de bibliotecă, prilejuite de Săptămâna Națională a Bibliotecilor din România

   Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea să alătură bibliotecilor publice din România, sărbătorind, în perioada 15-19 aprilie 2019, Săptămâna Națională a Bibliotecilor din România, care prefigurează Ziua Națională a Bibliotecarului și Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor din data de 23 aprilie. Biblioteca îi invită pe vrânceni să ia parte la activităţi culturale dedicate cărţii, culturii şi comunităţii locale. Bibliotecarii de la Secţia Împrumut la domiciliu pentru adulți au pregătit o serie de activităţi şi evenimente culturale dedicate comunităţii vrâncene. Luni, 15 aprilie, în cadrul activităţii „Azi am fost la Bibliotecă”, vor vizita Biblioteca elevi ai Liceului Tehnologic „G. G. Longinescu” şi Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Miercuri, 17 aprilie, de la ora 17:00, va avea loc lansarea de carte „Parfum de toamnă” a poetului Pompiliu Creţu, organizată de către Editura Salonul Literar Vrancea. Invitaţi la acest eveniment sunt Constanţa Cornilă (poetă), Radu Borcea (prozator), Petrache Plopeanu (poet) şi Culiţă Ioan Uşurelu (editor). Joi, 18 aprilie, vă invităm la atelierul de încondeiat ouă „Talentat la-ncondeiat!”, coordonat de către bibliotecarele Daniela Atanasiu și Niculina Gongu la care vor participa copii de la Grădinița din Jorăști.

Pentru vineri, 19 aprilie, în colaborare cu Tipografia Atec din Focșani, colegele noastre au pregătit acţiunea „povestea cărții de la Tipografie la Bibliotecă”. De asemenea, începând cu ora 18, vă invităm să luaţi parte la un „Periplu asiatic” – expoziție de artă plastică a artistei vizuale Carmen Mogoș, membra a Uniunii Artiștilor Plastici. Invitaţi la acest eveniment sunt profesorul universitar  dr. Constantin Tofan şi Maria Bilasevschi, critic de artă. Bibliotecarii de la Secţia pentru copii şi tineret „Oana Diana Renea” îi aşteaptă pe copii să ia parte, în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor din România, la proiectul „Azi am fost la bibliotecă”. În cadrul acestuia, se vor derula ateliere de lectură pentru copii, care vor învăţa să confecţioneze semne de carte, vor crea poveşti desenate şi vor participa activ în cadrul proiectelor „Ora să ştim” şi „Prietenie pe o sfoară”. Partenerii Bibliotecii vor fi, pe parcursul săptămânii, Grădiniţa din Jariştea, Grădiniţele nr. 2 şi 7, Şcoala Gimnazială nr. 7, Școala Gimnazială nr. 3, Școala Generală „Ion Basgan”, Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” şi Școala Suraia.

În data de 24 aprilie, la Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea se vor derula o serie de activități dedicate Zilei Naționale a Bibliotecarului. Programul va cuprinde întâlniri cu bibliotecarii publici din județul Vrancea, lansarea broșurii „O sută de povești în An Centenar” editată de către Biblioteca Județeană, lansarea proiectului dedicat lecturii și Anului Cărții în România, intitulat „Bătălia Cărților”, proiect dedicat copiilor, adolescenților și adulților din județul Vrancea și inițiat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj.

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” va deschide Serviciul de returnare rapidă a cărților împrumutate, care va fi posibil datorită sprijinului oferit de Firma S.C. JPR PREFABRICATE SRL din Suraia, județul Vrancea. Datorită acestui serviciu, cititorii bibliotecii vor avea ocazia de a returna cărțile împrumutate oricând doresc, în Cutia de returnare special amenajată în acest scop la Secția de Împrumut la domiciliu pentru adulți din strada Mihail Kogălniceanu nr. 13.