Diplome de Excelență pentru mai multe biblioteci din județul Vrancea, în cadrul Proiectului ,,Ora să ȘTIM”

Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu” și Fundația Progress au lansat în Vrancea, în luna ianuarie 2019, Proiectul Național ,,Ora să ȘTIM”. Bibliotecarii care au dorit să intre în acest proiect, au învățat despre metodologia STEM (Science, Techology, Engineering, Maths), despre alegerea temelor ȘTIM, tehnici de lecturare, modele și metode de desfăsurare a activităților din Proiectul ,,Ora să ȘTIM”. Activitățile s-au derulat, începând cu luna februarie, în bibliotecile din Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Homocea, Răcoasa, Năruja, Gugești, Bordești și Țifești.

Pentru că au făcut parte din povestea ,,Ora să ȘTIM”, pentru că au pregătit copiilor momente minunate de lectură și experimente, activitatea celor zece biblioteci din Vrancea, care au fost implicate în acest proiect a fost recompensată cu diplome ”CITIM ÎMPREUNĂ” oferite de Fundația Progress, care este organizatorul național al acestui proiect. Totodată au fost acordate și șase DIPLOME DE EXCELENTĂ, pentru realizarea desăvârșită a activităților și implicarea activă în cadrul proiectului și în comunitate pentru bibliotecile: Biblioteca Județeană Vrancea, Biblioteca Municipală Adjud, Biblioteca Publică Bordești, Biblioteca Publică Năruja, Biblioteca Orășenească Panciu și Biblioteca Publică Răcoasa.

Începând din februarie au fost derulate 285 de activități în bibliotecile din Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Homocea, Răcoasa, Năruja, Gugești, Bordești și Țifești. Proiectul s-a bucurat de 4178 de participări ale copiilor din Vrancea , cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani, îndrumați de bibliotecari inimoși care au aplicat metodologia STEM în activitățile Ora să ȘTIM din biblioteci. ,,Mulțumim și felicitări bibliotecarilor vrânceni, inimoși, creativi și inovativi care au susținut activități: Olaru Maria Cristina (coordonator proiect Vrancea – Ora să Știm), Taftă Rodica, Pleșcan Cătălina, Chirilă Mariana, Făcăoaru Roxana, Bran Adriana, Onu-Postică Mihaela (Focșani), Valea Tatiana (director Biblioteca Municipală Adjud), Adriana Arghire (Mărășești), Popescu Luminița (Panciu), Țîțu Daniela (Homocea), Vlădoiu Ghiță (Răcoasa), Bratie Adriana (Năruja), Diniță Anișoara (Gugești) Moldoveanu Elena (Bordești) și Palade Păpușa (Țifești)”, precizează Olaru Maria Cristina, coordonator proiect Vrancea – ,,Ora să Știm”.

Ora să ȘTIM este o inițiativă națională, susținută de Fundația Progress, care are drept obiectiv stimularea interesului copiilor din mediul rural pentru lectură și alte subiecte din aria ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Proiectul a fost implementat cu ajutorul bibliotecarilor din unitățile de profil aflate în zonele rurale.