Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea dă startul înscrierilor la atelierele din Proiectul Ora să ȘTIM,care aduce mai aproape de copii știința și o explică pe înțelesul lor. La aceste ateliere, pornind cu o lectură interactivă, întrebănd și căutând explicații, copiii vor descoperi noțiuni elementare despre lucrurile și fenomenele din jurul lor. Prin exemple practice și experiențe, copiii vor putea învăța despre ploaie și cum se formează ea, despre culorile din curcubeu, despre cum cresc plantele și de ce au nevoie sau despre microbi și importanța igienei, și vor face incursiuni în lumea simțurilor, a culorilor, a numerelor sau a formelor geometrice.
Prin acest proiect, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani vor lucra în bibliotecă asemănător oamenilor de știință: observând, adresând întrebări, formulând idei, ipoteze, experimentând, punând în practică ceea ce descoperă și transmițând concluziile la care au ajuns. Atelierele vor urmări dezvoltarea limbajului, lărgirea ariei de cunoaștere, stimularea și dezvoltarea creativității și a gândirii libere, având ca punct de pornire un set de cărți pentru copii cu tematica ŞTIM adecvată vârstei şi vor fi urmate întotdeauna de activități practice sau jocuri de cunoaștere.
Începând din luna februarie până în luna iunie 2019, în bibliotecă se vor organiza lunar câte 6 ateliere, pe două grupe de vârstă: 3-6 ani, respectiv 7-10 ani. Copiii sunt așteptați pentru înscrieri în perioada 28 ianuarie – 1 februarie 2019, la telefon 0237626646 sau la Secția pentru copii și tineret Oana Diana Renea, str. Nicolae Titulescu nr. 12, persoana de contact fiind coordonatoarea proiectului în Vrancea, Maria Cristina Olaru. Primele ateliere vor avea loc joi, 7 februarie 2019, la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene Vrancea, după următorul program:
- Ora 14.00: grupa 7-10 ani (7 copii)
- Ora 17.00: grupa 3-6 ani (10 copii)
Prin Proiectul Ora șă ȘTIM ne dorim să oferim copiilor o alternativă plăcută la modul tradițional de învățare. Dragi copii, vă așteptăm să petreceți timp de calitate în bibliotecă prin experienţe noi, pozitive și memorabile.