Nicușor Halici: 𝐇𝐚𝐢𝐝𝐞𝐭̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐚̆𝐦 𝐜𝐮 𝐟𝐥𝐚𝐠𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐠𝐞 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥

Drogurile, violența în mediul școlar și traficul de persoane sunt probleme cu care ne confruntăm din ce în ce mai des.

Sunt probleme cărora noi, autoritățile județene și cele locale, ONG-uri, dascăli, părinți și întreaga societate trebuie să le găsim o rezolvare pentru a le oferi copiilor noștri un viitor sigur, o șansă de a crește sănătoși și de a-și alege un drum drept în viață.

Întâlnirea care a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, a fost o nouă ocazie de a discuta deschis despre aceste probleme pe care nu trebuie să le minimizăm, ci dimpotrivă, trebuie să avem curajul și determinarea de a le analiza și de a găsi, propune și susține soluții aplicate.

Dacă activitatea de prevenire este prezentă în mediul școlar și în rândul tinerilor vrânceni, dacă activitatea de combatere este eficientă, dacă vom găsi soluții mai bune de a-i consilia pe cei care au nevoie de sprijin pentru a renunța la consumul de droguri, vom face un pas important pentru viața și sănătatea copiilor noștri.

Iar pentru acest lucru, eu personal, în calitate de prefect al județului Vrancea, voi continua să fac toate eforturile instituționale de a lupta cu toate armele împotriva celor care profită de inocența tinerei generații!

Nicușor Halici