Nicușor Halici: 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐜𝐞𝐥 𝐂𝐢𝐨𝐥𝐚𝐜𝐮 𝐥𝐚 𝐒̦𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚: ”𝐈𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭𝐚̆!”

Primul ministru, Marcel Ciolacu, alături de miniștri din cabinetul său, s-a aflat azi într-o vizită de lucru la 𝐒̦𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐯𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚, despre care a spus că este ”𝐮𝐧 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐩𝐞𝐫 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮”, aflat pe locul I în Europa la construcția de tancuri petroliere și chimice și numărul III la nivel mondial.

Interesul Guvernului României față de industria din România s-a concretizat mai ales în ultima perioadă în vizite la cele două uzine emblematice care produc autovehicule, Uzina Dacia de la Mioveni și Uzina Ford de la Craiova.

Legat de vizita de la Șantierul Naval, Marcel Ciolacu, prim-ministrul Guvernului României a apreciat că este vorba despre ”o privatizare de excepție”.

”Noii proprietari nu au vândut absolut nimic din tot ceea ce au privatizat, dimpotrivă, au dezvoltat o industrie cu o tradiție și cu certitudine această tradiție va continua”.

Premierul a ținut să sublinieze și să demonteze retorica pe care o au în spațiul public reprezentanți ai unor formațiuni politice extremiste care vorbesc despre ceea ce ei numesc ”îngroparea industriei din România”.

”Cred că vorbim mult prea mult că nu mai avem industrie în România, că nu mai dezvoltăm industria, că s-a ales praful de țara noastră. Credeţi-mă, cel puțin în ultima perioadă, mai ales după ce am vizitat și Uzina Dacia, după ce am vizitat și Uzina Ford de la Craiova, acum și pe Şantierul Naval Constanța, industria românească se dezvoltă și există!”

În același context, premierul a spus că pentru prima dată s-a înregistrat o creștere economică în România pe investiții și a cerut o mai mare implicare ”în încurajarea din partea statului pe investiții în zona industrială”

Nicușor Halici