Salvamont Vrancea, superdotat! Intervenții rapide și eficiente, grație unei investiții majore

În sprijinul echipelor Salvamont din întreaga țară, Guvernul României a făcut o investiție semnificativă, dotând serviciile cu 34 de autospeciale de intervenție.

Vehiculele, special echipate pentru activitățile de salvare montană, includ și remorci pentru câinii de căutare-salvare.

Această investiție face parte din „Programul Operațional Regional 2014-2020”, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și implementat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă.

Județul Vrancea, cunoscut pentru frumusețea și dificultatea zonelor sale montane, a beneficiat de două dintre aceste autospeciale de intervenție.

Acestea vor facilita deplasarea rapidă pe terenuri accidentate, transportul personalului salvamont, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor în cazul misiunilor de salvare.

Această investiție urmărește să crească capacitatea de intervenție pentru misiunile de căutare-salvare în zonele montane din județul Vrancea.

Dar mai mult decât atât, aceasta reprezintă un pas important în calea îmbunătățirii siguranței celor care aleg să-și petreacă timpul liber în mijlocul naturii, pe munții țării noastre.