Amenzi și permise suspendate, în urma controalelor efectuate de polițiștii vrânceni

Sursa foto: IPJ Vrancea
Sursa foto: IPJ Vrancea

În scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, poliţiştii rutieri vrânceni au desfăşurat o serie de activităţi ce au vizat respectarea normelor legale privind viteza de deplasare. Prin urmare, s-au aplicat 215 sancţiuni contravenţionale, dintre care 63 au fost pentru persoanele care nu au purtat centura de siguranță, iar 6 au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de pietoni și bicicliști. Restul sancțiunilor au fost date pentru alte nereguli constatate.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea recomandă pietonilor să respecte unele obligații care le pot salva viața. Mai exact, ei sunt sfătuiți să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada. Pietonii nu trebuie să traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

Sursa foto: IPJ Vrancea

La orice traversare, trebuie să vă opriți în afara parții carosabile și să vă asigurați din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou. Nu trebuie să traversați când se apropie un autovehicul cu regim de circulație prioritară care are în funcțiune semnalele luminoase și sonore  și nu prelungiți timpul de traversare a drumului public. Pietonii trebuie să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și să ia în calcul ca atunci când traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteza ridicat, trebuie să fie mai prudenți.

,,Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare! Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați. Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față! Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ. Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!”, menționează IPJ Vrancea.

Știri despre: ,