Câștigătorii concursului ”Prietenii pompierilor”

Etapa județeană a concursului ”Prietenii pompierilor” a aliniat la start opt echipaje, de fete și băieți de la cinci unități de învățământ din județ. Competiția desfășurată vineri, în Zona de Agrement – Crângul Petrești, comuna Vânători, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. Cele trei echipe de fete și cinci de băieți au parcurs trei probe, dintre care una teoretica şi două practice. Prima a fost proba teoretică, ce s-a desfăşurat pe baza unui chestionar tip grilăce a cuprins 10 întrebări prin care s-a urmărit verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea temelor cuprinse în tematica de pregătire a elevilor în cadrul cercurilor „Prietenii Pompierilor”. De asemenea, concurenţii au fost punctaţi în urma probelor practice: pista de îndemânare peste obstacoleşi proba sportivă-ştafetă de 400 m cu obstacole.

Membrii echipajelor au demonstrat că şi-au însuşit cunoştinţele teoretice dar şi faptul că au formate deprinderile necesare mânuirii corecte a accesoriilor şi aparatelor de concurs.În urma mediei obţinute pe bazapunctajului de la cele trei probe de concurs, ocupanţii podiumului pe categorii au fost:

  • la fete: locul I – Şcoala Gimnazială „Ion Cîmpineanu” Câmpineanca, locul II – Şcoala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa și locul III – Liceul Teoretic ”Grigore Gheba”Dumitrești.
  • la băieți: locul I – Şcoala Gimnazială „Ion Cîmpineanu” Câmpineanca, locul II – Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” Gugeşti și locul III – Şcoala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa. Echipajul elevilor de gimnaziu de la Liceul Teoretic ”Grigore Gheba” Dumitrești a obținut diplomă de mențiune iar echipajului Școlii Gimnaziale Obrejița i-a fost acordată o diplomă de participare.

Pe lângă diplomele înmânate de inspectorul șef, colonel Flaviu Chiscop, echipajele clasate pe podium au primit premii în bunuri (boxe portabile) achiziționate prin grija Consiliul Judeţean Vrancea. În cadrul festivității de premiere, inspectorul școlar general adjunct, Aurel Șelaru, i-a îndemnat pe copii să continue să persevereze indiferent de rezultatul obținut. Viceprimarul municipiului Focșani, Marius Eusebiu Iorga, i-a felicitat pe elevi pentru performanțele lor iar vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, a apreciat buna pregătire, de care au dat dovadă participanții, în domeniul situațiilor de urgență și i-a lăudat pentru curajul şi ambiţia de a performa şi a obţine rezultate cât mai bune în acest concurs.

Concursul se organizează, în principal, în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de incendii pentru viaţă şi mediu, promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor, precum şi pentru formarea şi dezvoltarea unor trăsături moral-volitive, cum sunt iniţiativa, curajul și spiritul de echipă.