Cum va fi vremea de Revelion 2019

Vremea de Revelion 2019. Meteorologii au dezvăluit cum va fi vremea de Anul Nou în fiecare regiune și la ce ar trebui să ne așteptăm în prima săptămână a lui 2019. Se pare că noul an va debuta cu o vreme rece în majoritatea regiunilor:

Banat

Tendința va fi de răcire ușoară și treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce priește temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora va oscila între -2 și 0 grade, ca în a doua săptămână acceași tendință de răcire să aducă minime regionale de -6…-4 grade.

Crișana

Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad. Pentru a doua săptămână tendință de răcire se va resimți și la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Transilvania

Până la finalul săptămânii, media maximelor va crește la 1…2 grade și nu vor mai fi variații semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime ușor negative, în medie, de -3…-2 grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade pe 25 și 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca ușor spre -1 grad, ca în a doua săptămână tendința să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade.Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

Mureș

Până la finalul primei săptămâni temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 1…2 grade și nocturne de -2…-1 grad. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, până în jurul a -8 grade. În prima zi vor fi precipitații însemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, în general slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

Moldova

În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3…-2 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, spre -8…-7 grade. Precipitații local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

Dobrogea

Până la începutul anului 2019 temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 2…4 grade și nocturne de -2…0 grade. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…1 grad și ale minimelor de -4…-3 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

Muntenia

Până la începutul anului 2019, regimul termic nu va avea variații semnificative și va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie între 2 și 4 grade și minime între -4 și -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o răcire ușoară, astfel valorile diurne să tindă spre medii de 0 grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

Oltenia

Până la începutul anului 2019 temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi apropiată de cele specifice perioadei, în medie cu valori diurne de 3…5 grade și nocturne de -3…-1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -5…-4 grade. Vor fi precipitații slabe cantitativ în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse, posibil și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

La munte

Vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât și în cursul nopților. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -10 și -2 grade, iar media minimele se va încadra între -12 și -6 grade, nopțile cele mai reci fiind cele din 4-6 ianuarie.

Știri despre: , ,