GALERIE FOTO: Campania ,,Împreună pentru o comunitate mai sigură” continuă în zona rurală a Vrancei

În mediul rural din județul Vrancea se desfășoară, în perioada 4 aprilie – 7 iunie, Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură” ce are ca scop prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, a faptelor săvârșite cu violență și a siguranței pe Internet.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Poliția Română în parteneriat cu OMV Petrom SA derulează, la nivel național, în perioada aprilie-iunie, campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură” pentru reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, în special din mediul rural. Astfel, polițiștii vrânceni au derulat acțiuni în teren pentru discuții cu cetățenii și diseminarea mesajelor preventive, respectiv distribuirea materialelor de susţinere a campaniei către grupurile ţintă (bătrâni care locuiesc în case izolate), dar mai ales activități de informare în rândul elevilor școlilor din aceste localități, în scopul prevenirii violenței și a victimizării tinerilor.

În scopul conștientizării minorilor cu privire la importanța adoptării conduitei preventive, pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii au abordat subiecte precum siguranța rutiera, siguranța online si siguranța pe perioada vacanței în școlile în care se derulează ”Săptămâna altfel” din municipiul Focșani dar și în  localitățile Andreiașu de Jos, Biliești, Boghești, Dumitrești, Golești, Năruja, Panciu, Ploscuțeni, Suraia, Ruginești, Tănăsoaia, Vulturu. La finalul discuțiilor interactive, au fost distribuite materiale informativ – preventive (flayere, afișe și pliante).

Pe perioada campaniei, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea va derula activități preventive la nivelul tuturor secțiilor de poliție rurală, pentru conștientizarea cetățenilor din mediul rural asupra importanței prevenirii în ceea ce privește furturile, înșelăciunile, accidentele rutiere, precum și importanța asigurării antiefracție, a prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. Totodată, afișele campaniei „Împreună pentru o comunitate mai sigură!”  vor fi expuse la sediile unităților de învățământ și la posturile de poliție.

Știri despre: , ,