Mii de vrânceni, prezenți la manifestările organizate în Piața Unirii din Focșani

Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, mii de persoane au fost prezenți în Piața Unirii din Focșani, acolo unde special cu această ocazie au fost organizate o serie de menifestări. Prezenți au fost și politicienii români, amintind aici de președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, viceprim-ministrul și ministrul mediului – Grațiela Vasilescu, ministrul Tineretului și Sportului – Constantin Matei, ministrul pentru Românii De Pretutindeni – Natalia Intotero, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul – Viorel Ilie, secretar general al Guvernului – Toni Greblă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne – Adrian Petcu, prefectul județului Vrancea – Sorin Hornea, subprefectul Cristina Stoica, conducerile Jandarmeriei Române, Poliției și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, dar și fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți și președinții Consiliilor Raionale din Republica Moldova care, cu câteva ore înainte, au participat la ședința festivă a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, reunire organizată și condusă de către președintele UNCJR,  Marian Oprișan. Ca și în alți ani, mulţi elevi de liceu dar şi cetăţeni din localităţile rurale au venit în Piața Unirii din Focșani pentru a urmări manifestările acestei zile.

Totul a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României, de către cântăreața Paula Seling, acompaniată la nai de cunoscutul artist Gheorghe Zamfir.  După alocuțiunile lui Marian Oprișan și a lui Călin Popescu Tăriceanu, toți cei prezenţi în Piaţa Unirii din Focşani s-au prins în tradiționala horă a unirii. A venit rândul paradei militare, iar la final cei prezenţi au avut parte și de un program de muzică populară. Totodată, a avut loc și lansarea emisiunii de mărci poștale ”160 de ani de la Unirea Principatelor Române” dedicată celebrării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, realizată de către Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Romfilatelia Moment evocator ”Unirea Principatelor Române”.

Știri despre: ,