Peste 2 tone de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Foto Arhivă: IGPR

În primele 11 zile ale acțiunii naţionale „FOC DE ARTIFICII”, în urma controalelor desfășurate de Poliția Română au fost indisponibilizate peste 2 tone de articole pirotehnice și au fost constatate 31 de infracțiuni.

Foto Arhivă: IGPR

În perioada 19 – 29 noiembrie 2018, sub coordonarea de specialitate a Direcției Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, polițiștii au acționat pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Astfel, au fost desfășurate 206 acţiuni și controale în complexe comerciale și pieţe, fiind verificate 112 persoane fizice şi juridice autorizate și depistate 25 de persoane fizice şi juridice neautorizate.

Polițiștii au constatat 31 de infracţiuni, în dosarele penale instrumentate fiind implicate 34 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei. În această perioadă, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 2.171,5 kg. de articole pirotehnice, în valoare de peste 111.000 de lei. Au fost desfășurate 193 de activități de prevenire în școli, în cele 11 zile fiind înregistrată o rănire și nefiind constatate incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri.