Tânăr din Cotești, reținut pentru furturi de autoturisme și conducere fără permis

Sursa foto:ndtv.com

Poliţiştii din Cotești au reţinut ieri, pentru 24 de ore, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Cotești, bănuit de comiterea a două infracţiuni de furt auto și 2 infracțiuni de conducere fără permis.

Sursa foto:ndtv.com

Polițiștii din Cotești au fost sesizați pe 29 aprilie, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 de către o femeie de 51 ani, din comună despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul din garajul locuinței. Oamenii legii au stabilit faptul că autoturismul a fost furat folosindu-se cheile originale, care  fuseseră lăsate în contact. În cursul aceleiași zile, polițiștii au identificat autoturismul, abandonat într-o zonă împădurită de la marginea satului Cotești, fără avarii.  De asemenea, au fost identificați doi tineri, de 16 respectiv 21 de ani, ambii din comuna Cotești, bănuiți de săvârșirea furtului. Totodată, s-a stabilit că cei în cauză ar fi furat autoturismul în scop de folosință, iar tânărul de 21 de ani avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere iar pe numele minorului, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

La o zi distanță, adică pe 30 aprilie, polițiștii din Cotești au primit o nouă sesizare privind furtul, în cursul nopții de 29/30 aprilie, a unui alt autoturism de pe raza comunei, care a fost de asemenea lăsat cu cheile în contact, neasigurat. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că principalul bănuit de săvârșirea furtului este același tânăr de 21 de ani, din comuna Cotești.   În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tânărul de 21 de ani a fost reţinut, ieri şi dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea iar ulterior, prezentat instanței de judecată care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii vrânceni le recomandă posesorilor de autoturisme ca la coborârea din autoturism, scoată cheia din contact şi să asigure autoturismul. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate la vedere durează doar câteva SECUNDE. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor. Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta. Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate.

Știri despre: , ,