Salvatorii sunt la datorie, dar ar fi bine să le urmați sfaturile

Pentru evitarea situațiilor extreme ce vă pot pune în pericol viața şi sănătatea, în cazul în care plecați la drum, pompierii vă sfătuiesc să vă reamintiți, să vă informați asupra traseelor pe care le aveți de parcurs și să evitați zonele greu accesibile. Totodată, înainte de a începe deplasarea, să vă asigurați că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

În cazul apariției fenomenului de ceață, autoritățile fac apel către conducătorii auto să reducă viteza de deplasare pentru a permite frânarea în regim de urgență și evitarea unor eventuale coliziuni cu alte autovehicule. În situația manifestării vântului puternic, ar fi indicat să rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și să evitați deplasarea în zone cu panouri publicitate, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.  Reaminitim, ANM a emis o atenționare cod galben de ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață ce vizează 17 județe și Capitala. Avertizarea meteorologică vizează regiunile sudice și sud-estice ale țării, având interval de valabilitate 28 noiembrie, 02:00-20:00.

Știri despre: , , , ,