VIDEO: Haită de lupi filmată într-o pădure din Parcul Natural Putna, Vrancea

Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, adăpost și hrană, necesare pentru un habitat sănătos. Recent, a fost filmată o haită de lupi, în timp ce-și marchează și își verifică teritoriul, la limita teritoriului dintre două haite, pentru a detecta eventualii intruși. Filmarea a fost realizată de camerele de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva în zona în care anterior au fost descoperite urmele haitelor de lupi.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Lupul, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol esențial în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase. Sunt prădători eficienți, discreți și șireți, rar fiind văzuți în libertate. Haitele pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, lupii pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea. Când vânează, lupii folosesc diferite tactici, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.

Haită de lupi își marchează teritoriul într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea din cadrul Romsilva

Haită de lupi filmată într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea în timp ce-și marchează și își verifică teritoriul, la limita teritoriului dintre două haite, pentru a detecta eventualii intruși.Filmarea a fost realizată de camerele de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva în zona în care anterior au fost descoperite urmele haitelor de lupi.Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, adăpost și hrană, necesare pentru un habitat sănătos.România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa.Lupul, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol esențial în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase. Sunt prădători eficienți, discreți și șireți, rar fiind văzuți în libertate. Haitele pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, lupii pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Lupii au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-Ie să vâneze ziua și noaptea. Când vânează, lupii folosesc diferite tactici, de la învăluirea pe flancuri pânâ la mânarea în zone închise unde prada își pierde mobilitatea.Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul #Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt #păduriÎn parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.*****Pack of wolves marking the territory into a forest from Putna Vrancea Natural, in Vrancea county, #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature #Putna #Vrancea

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Vineri, 8 februarie 2019