Sute de fermieri vrânceni, la un pas să piardă banii de la APIA

Aproape 730 de fermieri vrânceni, constituiţi ca persoană fizică autorizată sau ca întreprindere individuală, care nu au stabilit maximum cinci clase de activităţi economice (pentru PFA) și respectiv 10 clase (pentru Î.I.), au fost radiaţi din Registrul Comerţului, începând cu 18 martie 2019. Aceştia trebuie să depună la APIA Vrancea o declaraţie privind radierea PFA sau a Î.I. prin care s-a solicitat subvenţia pe suprafaţă, dar şi alte documente. Din cei aproape 730 de fermieri vrânceni, 573 au fost constituiți ca PFA, iar 155 ca întreprindere individuală (Î.I.).

Agricultorii din judeţ, în termen de 15 zile de la data radierii la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, trebuie să depună la centrele județene/ locale APIA o declarație privind radierea PFA și Î.I. prin care s-a solicitat sprijin la APIA și documentele aferente (certificat de radiere), precum și, după caz, forma de organizare actuală (PF, II, IF, PFA), contul actual, documentele aferente noii forme de organizare (eliberate de Oficiul Național al Registrului Comerțului).

Agricultorii vrânceni, care au solicitat sprijinul pe suprafaţă aferent Campaniei 2018, constituiți ca persoană fizică autorizată (P.F.A.) și ca întreprindere individuală (Î.I.), au avut obligativitatea ca pentru autorizarea la plată, să se conformeze legislaţiei privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Iată lista celor aflați în situația de mai sus poate fi vizualizată accesând site-ul ONRC:https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.

Știri despre: , ,